[O2] Światła dzienne - classic FL, skomplikowane pytanie
a więc...
w classicu jak wiadomo nie ma świateł dziennych a przy załączonym trybie skandynawskim świecą światła krótkie a na szafie podświetlone są tylko wskazówki (przełącznik świateł na 0).
czy przy wyłączonym trybie skandynawskim i wyłączonych światłach a załączonym zapłonie wskazówki pozostaną podświetlone, czy będzie kompletnie ciemno na szafie, hę :?:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
a kto w warszawie mógłby (oczywiście za opłata) uruchomić mi ten tryb amerykański bo jak poprosiłem o to w salonie podczas serwisu to pan zapytał : a jak jest w USA? a potem powiedział że pierwsze o tym słyszy
Mi ten tryb się nie podoba :/ 2 tyg. temu odbierałem auto od Danielcia i jak mi pokazał, że tu od razu mijania się zapalają wraz z przekręceniem kluczyka, to nie przypadło mi to do gustu. Mam zakodowane, że o akumulator trzeba dbać i przed odpaleniem auta, aby nie były włączone żadne odbiorniki. Dlatego zanim zapalam, to przełączam na postojowe, to wtedy tylko małe żaróweczki z przodu się świecą :wink:
P.S. czy na upartego dałoby się to wyłączyć, aby było "po staremu" w sensie nic się nie pali po przekręceniu kluczyka? Jak się da, to rozumiem, że po podłączeniu do kompa?
Czy w Minice przed FL można ustawić VAG-iem tryb skandynawski? (światła świecą non stop, zegary nie, włącznik na 0, potem włączam światełka świeci się deska i światła).
Mi ten tryb się nie podoba :/ 2 tyg. temu odbierałem auto od Danielcia i jak mi pokazał, że tu od razu mijania się zapalają wraz z przekręceniem kluczyka, to nie przypadło mi to do gustu. Mam zakodowane, że o akumulator trzeba dbać i przed odpaleniem auta, aby nie były włączone żadne odbiorniki. Dlatego zanim zapalam, to przełączam na postojowe, to wtedy tylko małe żaróweczki z przodu się świecą :wink:
P.S. czy na upartego dałoby się to wyłączyć, aby było "po staremu" w sensie nic się nie pali po przekręceniu kluczyka? Jak się da, to rozumiem, że po podłączeniu do kompa?
Na postojowych świecą Ci się przednie postojówki i cały tył, więc oszczędność taka średnia. Natomiast można zrobić tak, żeby lampy mijania (przy włączniku na '0') nie zapalały się w ogóle, dopóki nie spuścisz ręcznego.
Na postojowych świecą Ci się przednie postojówki i cały tył, więc oszczędność taka średnia. Natomiast można zrobić tak, żeby lampy mijania (przy włączniku na '0') nie zapalały się w ogóle, dopóki nie spuścisz ręcznego.
Oooo....! Nie wiedziałem. Z rana sprawdzę, czy u mnie to zadziała, bo przyznam, że kombinacja pomysłowa
Jakiś czas temu była o tym mowa na grupie
Jeśli masz O2 przed FL to wyłączenie tylko za pomocą kompa. Jeśli masz O2FL to możesz to zrobić samodzielnie bez kompa:
Zamieszczone przez RS
Swiatła dzienne ( nie halogeny tylko reflektory )mozesz wyłaczyc w nast sposób:
Po właczeniu stacyjki ( bez zapłonu ) odciagnij dzwignie kierunkowskazów do siebie ( do kierownicy) przestaw w dolną pozycje ( tak jak lewy kierunek ) i przytrzymaj 3 sek. Wtedy wyłaczasz swiatła dzienne i operujesz normalnie włacznikiem - czyli "0" swiatła wyłaczone .
Uwaga czynnosć tą musisz wykonać max 3 sek po przekreceniu stacyjki
Dla ułatwienia opis jest w instrukcji str 60
powodzenia
Ja mam O2 ale sprawdzałem u dwóch kumpli, którzy posiadają O2FL (wersje MINT) i u nich zadziałało - można było wyłączyć i włączyć tym sposobem tryb skandynawski.
Rzuć jeszcze okiem do instrukcji - pamiętam, że te operację trzeba przeprowadzać precyzyjnie - zachowując opisane czasy. Może Ty masz coś zablokowane? Ale z drugiej strony to jeśli masz coś takiego w instrukcji to powinno działać
[O2] Światła dzienne - classic FL, skomplikowane pytanie
Zamieszczone przez pascal
a kto w warszawie mógłby (oczywiście za opłata) uruchomić mi ten tryb amerykański bo jak poprosiłem o to w salonie podczas serwisu to pan zapytał : a jak jest w USA? a potem powiedział że pierwsze o tym słyszy
Czy w Minice przed FL można ustawić VAG-iem tryb skandynawski? (światła świecą non stop, zegary nie, włącznik na 0, potem włączam światełka świeci się deska i światła).
oczywiście tak.
co to za OT w ogóle?!
podziekował
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz